ΥΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016

Τάξη Α'

Τάξη Β'

Τάξη Γ'

 

 

 

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα

 

 

 

 

 

Antigoni
  Η Αντιγόνη στον κόσμο της μαφίας είναι μία ιδέα που ανέλαβαν και υλοποίησαν πέντε μαθήτριες του Β1 τμήματος του σχολείου μας στα πλαίσια του μαθήματος Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Συγκεκριμένα αποφάσισαν να μεταγράψουν το μύθο της Αντιγόνης σε μία ταινία μικρού μήκους :  το  πλαίσιο είναι η κοινωνία της αμερικάνικης μαφίας της εποχής του διαβόητου μαφιόζου του Σικάγου Αλ Καπόνε.. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε τόσο ως επεξεργασία ενός αρχαίου μύθου, όσο και ως καλλιτεχνική δημιουργία. Οι μαθήτριες ήταν οι : Ξανθούλα Γεωργίου, Δήμητρα Γιαρέντη, Ελπίδα Ατταλιώτη, Αγάπη Γιαννακού και Μαρία Βυτιάδου.Η ταινία είναι διαθέσιμη από εδώ.

 ellinika vouna Η περιβαλλοντική εξόρμηση του προγράμματος Ελληνικά Βουνά  2016  ολοκληρώθηκε στις 10 και 11 Μαρτίου. Τριάντα τέσσερα παιδιά και τρεις συνοδοί καθηγητές περπάτησαν στις ιστορικές πεζοπορικές διαδρομές του φαραγγιού του Λούσιου ποταμού  στην ορεινή Αρκαδία καθώς και στο μονοπάτι που οδηγεί από το Χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας στο γραφικό χωριό της Αλωνίσταινας. Δύο ημέρες μέσα στην υπέροχη αρκαδική φύση, δύο ημέρες ιστορία και βουνό.

 

 

Read more: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ

Φιλοσοφικός διαγωνισμός Τέσσερις μαθήτριες του σχολείου μας προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση του 5ου Φιλοσοφικού Διαγωνισμού με θέμα Η Ηθική και το πρόβλημα του κακού. Η Ξανθούλα Γεωργίου, η Δανάη Κυριακαντωνάκη, η Μαρία Βυτιάδου, η Θωμαϊς - Ανθή Μανιού, θα συναγωνιστούν με τους υπόλοιπους διαγωνιζομένους στην επιλογή των 20 καλύτερων στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.  Ο Αρτέμης Κοστιούκ και ο Αριστοτέλης Σαρηκώστας πλησίασαν επίσης πολύ κοντά στο όριο πρόκρισης.Μπράβο σε όλους σας!

 

Joomla templates by a4joomla