Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης των υποψήφιων για συμμετοχή

στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ έτους 2018

 

Αναρτήθηκε η εγκύκλιος για την υποβολή Αίτησης – Δήλωσης των υποψήφιων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2018.

Μπορείτε να δείτε την εγκύκλιο εδώ

Το υπόδειγμα της αίτησης που πρέπει να συμπληρωθεί βρίσκεται εδώ

Η προθεσμία ορίζεται από την Παρασκευή 16 ως και την Πέμπτη 29 Μαρτίου για όλους τους υποψηφίους

Οι απόφοιτοι πρέπει να έχουν μαζί τους:

      1. Φωτοαντίγραφο του απολυτηρίου τους

      2. Ταυτότητα ή διαβατήριο

      3. Μία φωτογραφία

Εγκύκλιος για την υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση

υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2018

 

filos

Η τρίτη συμμετοχή του σχολείου μας στον 7ο Φιλοσοφικό Διαγωνισμό που οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Φέτος το θέμα αφορούσε στη σχέση Φιλοσοφίας και Τεχνολογίας  και διαβάστηκαν κείμενα των Αριστοτέλη, Χάιντεγκερ, Χάμπερμας, Χ. Άρεντ κ.α. Οι μαθήτριες της Γ΄Λυκείου Μ. Παύλου και Ι. Ράπτη και οι Ε. Αθηναίου, Π. Ανέστης και Ε. Αρχοντάκη από τη Β΄Λυκείου συζήτησαν και μοιράστηκαν ιδέες από την ανάγνωση των κειμένων. Στο διαγωνισμό τελικά προσήλθαν οι Ειρήνη Αθηναίου και Πρόδρομος Ανέστης. Συγχαρητήρια σε όλους και καλά αποτελέσματα στους διαγωνιζόμενους. 

Νέο ΦΕΚ

Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΦΕΚ 120-2018

Πρόσκληση Στρατευσίμων Κλάσης 2021 (γεννηθέντων το 2000)

Οι στρατεύσιμοι της κλάσεως 2021(γεννημένοι το έτος 2000), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής(ΔΑ) στις Στρατολογικές Υπηρεσίες του τόπου διαμονής τους ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών(ΚΕΠ) ή στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές, από 02 Ιανουαρίου 2018 μέχρι 31 Μαρτίου 2018.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Δελτίο Τύπου

Σε συνέχεια του από 1-11-2017 Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναφορικά με την εισαγωγή υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, καλούνται οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και επιθυμούν να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ορισμένο αριθμό θέσεων, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, να απευθυνθούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό διαπίστωσης Πάθησης.

Υποψήφιοι μπορεί να είναι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, κάτοχοι τίτλου απόλυσης Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της ημεδαπής ή Έλληνες κάτοχοι τίτλου απόλυσης ξένου Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της αλλοδαπής.

Οι εν λόγω υποψήφιοι καταθέτουν στις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές στην αποκλειστική προθεσμία από Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 έως και Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017