Πρόσκληση Στρατευσίμων Κλάσης 2021 (γεννηθέντων το 2000)

Οι στρατεύσιμοι της κλάσεως 2021(γεννημένοι το έτος 2000), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής(ΔΑ) στις Στρατολογικές Υπηρεσίες του τόπου διαμονής τους ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών(ΚΕΠ) ή στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές, από 02 Ιανουαρίου 2018 μέχρι 31 Μαρτίου 2018.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Δελτίο Τύπου

Σε συνέχεια του από 1-11-2017 Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναφορικά με την εισαγωγή υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, καλούνται οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και επιθυμούν να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ορισμένο αριθμό θέσεων, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, να απευθυνθούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό διαπίστωσης Πάθησης.

Υποψήφιοι μπορεί να είναι μαθητές της τελευταίας τάξης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, κάτοχοι τίτλου απόλυσης Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της ημεδαπής ή Έλληνες κάτοχοι τίτλου απόλυσης ξένου Λυκείου ή αντίστοιχου σχολείου της αλλοδαπής.

Οι εν λόγω υποψήφιοι καταθέτουν στις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές στην αποκλειστική προθεσμία από Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 έως και Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

 


ΙΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΕΠΥ

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), είναι από τις πιο μελετημένες και τεκμηριωμένες παιδοψυχιατρικές διαταραχές παγκοσμίως. Η επιβάρυνση που προκύπτει από τη σοβαρή συμπτωματολογία της επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την καθημερινή ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους, παρεμβαίνει στη σχολική επίδοση και προσαρμογή των παιδιών και προκαλεί σοβαρή δυσλειτουργία στο γνωστικό, συναισθηματικό και κοινωνικό τομέα.

Για τη διάγνωση είναι απαραίτητη η συνεργασία μεταξύ των ειδικών, των γονέων, των εκπαιδευτικών και των παιδιών προκειμένου να εκτιμηθούν όλες οι παράμετροι της συμπεριφοράς του παιδιού.

Η αναγνώριση της ΔΕΠΥ βοηθάει τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν τις δυσκολίες του παιδιού ώστε να μπορέσουν να τα βοηθήσουν να μάθουν να υπακούουν στους κανόνες της τάξης και της κοινωνίας και να φέρονται σωστά.

Περισσότερα εδώ


Πανελλαδικές  Εξετάσεις 2018

 

Ενημέρωση μαθητών της τελευταίας τάξης ΓΕΛ σχολικού έτους 2017-2018 και των

αποφοίτων – υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ 2018 σχετικά με τα

εξεταζόμενα μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο:


Βράβευση μαθητών

 

O Δήμαρχος Γλυφάδας βράβευσε την Τετάρτη 20-9-2017 στο Διασχολικό Κέντρο, τους  μαθητές όλων των Λυκείων της πόλης, που πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και θα φοιτήσουν  στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και οι μαθητές μας του 1ου ΓΕΛ Γλυφάδας, στους οποίους ευχόμαστε καλή συνέχεια στον νέο δρόμο που ανοίγεται εμπρός τους και καλή σταδιοδρομία.

 

 AR06527

 AR06539